Haaruitval vrouwen komt vaker voor dan u zou denken. Dit kan verschillen van meer haarverlies dan gemiddeld tot ernstig vormen van haaruitval. Haaruitval bij vrouwen begint vaak bij de scheiding en neemt toe in activiteit in de menopauze. Uit onderzoek blijkt dat iets minder dan de helft van de Nederlandse vrouwen last krijgt van haaruitval.

Het verloop van haaruitval vrouwen?

Op jonge leeftijd komt haaruitval al voor. Dit komt wellicht vaker voor naarmate de vrouw ouder wordt. Vaak ziet u het haar dunner worden maar hoeft dit nog niet tot volledige kaalheid te leiden. Haaruitval bij vrouwen is vaak constateren wanneer een haarimplant sterk verdund is over een grotere oppervlak van de hoofdhuid. Als er zichtbaar kale plekken optreden is er sprake van Alopecia Areata.

Haaruitval vrouwen komt regelmatig voor in de menopauze. Dit kan dus gerelateerd worden aan de hormoonschommelingen bij een vrouw. Echter kunnen er ook andere oorzaken zijn. Zoals langdurige stress, slecht voedingspatroon of ondervoeding, medicatie, ijzer- en vitaminetekort, hormoonschommelingen of een slechte bloedcirculatie van de hoofdhuid.

Om haarverlies tegen te gaan kunt u in ieder geval letten op uw eetpatroon, te veel verkeerder voedingsstoffen kunnen zorgen voor haarverlies. Probeer daarnaast alcohol en roken te minderen. Zorgt voor minder stress, voldoende slaap en neem genoeg gezonde stoffen en vitamines tot u.

Wat kunt u doen?

Heeft u van alles geprobeerd om ongewenst haarverlies tegen te gaan? Maar willen de levensstijl aanpassingen niet helpen? Ga dan voor de oplossing van echt haar kliniek. Hiermee kunt u het haar weer laten stralen zoals gewenst.