Heeft u de laatste tijd last van veel kale plekken en uw haar dat dunner wordt of een van de andere haarziekten? U heeft de oorzaak dan wellicht gewoon bij ouderdom gelegd. Toch hoeft ouderdom niet altijd de oorzaak van haaruitval te zijn. Zeker wanneer uw haar op een zeer onnatuurlijke manier dunner wordt zou er sprake kunnen zijn van een haarziekte. Vraag een brochure aan voor onze haarreconstructie oplossing.
Wanneer u op een natuurlijke manier kaal wordt is dat heel makkelijk vast te stellen. Het proces van kaal worden verloopt dan namelijk via vaste patronen. Wanneer het proces van kaal worden dus via een onregelmatig patroon verloopt is het een mogelijkheid dat u last hebt van een haarziekte.
Verschillende soorten Haarziekten
Er bestaan verschillende soorten haarziekten. De over het algemeen meest bekende haarziekten zijn:
- Alopecia Areata: Ovaalvormige plekken op de hoofdhuid die verdwijnen maar ook weer terug komen.
- Tractie Alopecia: Blijvend haarverlies doordat het haar te strak getrokken wordt.
- Hirsutisme: Overbeharing bij vrouwen.
- Trichotillomanie: Impulscontrole stoornis waardoor iemand zijn eigen haar uittrekt.
- Alopecia Diffusa: Haaruitval door geneesmiddelen of door een slecht functionerende schildklier.
- Alopecia Cicatricialis: Een vorm van kaalheid die wordt veroorzaakt door littekenvorming op de hoofdhuid.
- Lichen Planopilaris: Hierbij is er sprake van haaruitval door een beschadiging van de haarzakjes op de hoofdhuid.
Grondig onderzoek
Wanneer de oorzaak van uw kaalheid niet erfelijk is dan is er grondig onderzoek nodig. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een dermatoloog. De dermatoloog kan vervolgens vaststellen of u een haarziekte heeft. Op zich hoeft het verliezen van haar niet onnatuurlijk te zijn. Normaal haar gaat over het algemeen door drie fases heen. Dit zijn de telogene, katagene en anagene fase. De telogene fase is de fase waarin de haar aan het groeien is. De katagene fase is de fase waarin de haar de overgang maakt tussen groei en rust. Wanneer de haar in rust is noemen we dat de anagene fase.