Het is de vakantieperiode en misschien vertrekt u lekker een weekje naar de zon. Komt u uitgerust en ontspannen terug, maar merkt u dat uw haar nog wel wat verbetering kan gebruiken? Ga niet meteen naar de kapper om uw kapsel drastisch te veranderen maar lees dit artikel.

Stijltang, fohn, gel of haarlak. Uw haar heeft het niet altijd even makkelijk. Lees hier de haartips om uw haar een oppepper te geven.

1. Was uw haar met verzorgende shampoo en conditioner

Kapsalons hebben nog altijd de beste producten in het assortiment. Ga gerust even langs om te kijken wat zij allemaal hebben en vraag om advies. Zij kunnen beter inschatten welke verzorgende producten het best bij uw haar passen. Vaak zullen de producten wel wat duurder zijn dat wanneer u dit in een supermarkt aanschaft. Echter werken de producten van de kapper beter voor de kwaliteit van uw haar.

2. Masseer uw hoofdhuid

Als u terug bent van een warme bestemming heeft niet alleen het haar maar ook de hoofdhuid te maken gehad met blootstelling aan de zon en zee of chloor. Tijdens het wassen kunt u de hoofdhuid meteen mee masseren om een betere bloedsomloop te krijgen waarmee u de dode huidcellen verwijdert. Mocht u shampoo alleen niet genoeg vinden, kunt u gebruik maken van scrubs die zowel verzachtend werken voor de hoofdhuid als het haar.

3. Gebruik geen elastiekjes en andere boosdoeners voor het haar

Als u net terug bent van vakantie, laat het haar dan even een paar dagen met rust. Althans, laat het overdag gewoon los hangen of draag een losse vlecht. Vermijd elastiekjes, spelden, petjes of gel.