Ieder mens heeft uniek haar. Hetzelfde idee als het DNA van mensen. Elke haar heeft daarom ook verschillende vormen van verzorging nodig. Waar voorheen standaard shampoo werd gebruikt, zijn er deze dagen talloze shampoos te vinden in de supermarkt. Hier ziet deels marketing achter, maar ook zeker de ontwikkelingen op het gebied wat shampoos kunnen bieden voor het haar. Namelijk een betere verzorging. Door het gebruik van de juiste producten kunt u het haar het beste verzorgen.

 

Zoek shampoo bij haartype

Eigenlijk is er geen standaard shampoo meer op de markt te vinden. Op zich is dit een gunstige ontwikkeling, omdat deze shampoos het haar flink kunnen beschadigen. Deze shampoos kunnen namelijk een te sterk zeepgehalte hebben waardoor het haarvet kan verdwijnen. Dit haarvet zorgt juist voor de bescherming van de hoofdhuid. Een te vet kapsel is voor niemand wenselijk. Bekijk daarom welke shampoo het beste bij uw haar past.

 

Dun fijn haar

Vermijd zware shampoos. Het haar kan hiervan volume verliezen en wordt er futloos van. Wissel daarom tussen normale en droge shampoo om het vetgehalte op gewenst niveau te houden. Droogshampoo is een poeder dat op droog haar aangebracht moet worden. Hiermee worden de overbodige vetten en oliën opgenomen wat kan zorgen voor meer volume.

 

Vettig haar

Elke dag het haar wassen is niet goed voor het haar. Te veel wassen zorgt voor meer aanmaak van vetten, olien en algen door de haarzakjes. En daarmee belandt u in een vicieuze cirkel omdat het haar daarom weer gewassen moet worden etc. Gebruik hierbij ook regelmatig andere shampoo zoals droogshampoo.

 

Krullen

Bij krullend haar komt vaak voor dat het haar gaat pluizen bij teveel wassen. Gebruik hiervoor een conditioner na het wassen. Hierbij kan een serum of masker uitkomst bieden tegen pluisvorming.

Om het haar in een goede conditie te verkrijgen of te behouden is een voedzame haarserum of haarmasker geschikt. Een aantal van deze maskers kunnen haartuitval bij vrouwen en mannen tegengaan.