Haar is een belangrijke factor voor het imago van een vrouw. Vrouwen die met haaruitval te maken krijgen worden snel onzeker. Door de onzekerheid kan het ook stress oproepen. Het is daarom iets wat grip op je dagelijks leven kan hebben. Haaruitval kan op elke leeftijd plaats vinden. Het kan dus iedere vrouw zomaar plotseling overkomen. Dit kunnen extreme vormen of minder extreme vormen zijn. Eén ding is zeker haaruitval bij vrouwen is geen pretje.

Haaruitval vrouwen – De oorzaken

 Alopecia Androgenetica

Als je haar geleidelijk dunner en korter wordt tot je op een gegeven moment de hoofdhuid kan zien, dan is er sprake van alopecia androgenetica oftewel chronisch haaruitval. Deskundigen denken dat deze vorm van haaruitval bij vrouwen ontstaat doordat testosteron omgezet wordt in DHT (dihydrotestosteron). DHT tast haarfollikels aan. Hierdoor kan er alleen nog maar dun of geen haar uit de haarfollikels groeien. Normaal gesproken is alopecia androgenetica onomkeerbaar maar bij EchtHaar Kliniek kunnen we u helpen om weer een volle bos haar te krijgen. Tevens is alopecia androgenetica erfelijk bepaald. Komt kaalheid veel voor in de familie dan is er een grotere kans op haaruitval. Hoe ouder je wordt hoe groters de kans op haaruitval vrouwen. Bij jongere vrouwen komt haar uitval maar bij drie tot zes procent voor. Bij vrouwen boven de 70 lijdt één op de drie aan haaruitval. Haaruitval bij vrouwen ontstaat vaak in de overgang. Dit komt omdat de testosteronspiegels dan stijgen.

Tip! Ga op tijd naar de dermatoloog of endocrinoloog. Zij kunnen behandeling voorschrijven die de haaruitval bij vrouwen kunnen verminderen. Als u niet op tijd bent geen zorgen bij Echthaar Kliniek leveren wij kwaliteitswerk zodat u weer stralend haar krijgt.

Telogeen Effluvium

Bij deze vorm van haar verlies is er sprake van plotseling extreme haaruitval bij vrouwen. De oorzaak hiervan is stress. Hierdoor komt er meer haar in een rustfase. Dit resulteert in meer haarverlies.

Het duurt 3 maanden voordat het haar begint uit te vallen. Het is dus handig om voor uzelf na te gaan of er 3 maanden geleden veranderingen hebben plaats gevonden. U kunt dan het beste denken aan de volgende oorzaken: stoppen met de anticonceptie pil, de overgang, schildklierafwijking, stress, bevalling, snel gewicht verlies, ijzertekort of medicijnen. Ook roken, teveel zon, een ernstige infectie of hoge koorts kan een oorzaak zijn voor haaruitval bij vrouwen.

Bent u niet tevreden met u eigen haar? Wilt u meer informatie over hoe wij te werk gaan? Vraag dan nu GRATIS en geheel vrijblijvend de brochure aan.

Waarom Echthaar Kliniek bij haaruitval vrouwen?

Bij Echthaar Kliniek kunt u rekenen op deskundig en professioneel advies. Wij maken een individueel behandelplan. Unieke oplossingen voor haaruitval bij zowel vrouwen als mannen. Tijdens de behandeling gaan wij professioneel en deskundig te werk. Alleen de beste haarkwaliteit. Wij houden ons aan onze afspraken.  Uw privacy wordt altijd gewaarborgd. Wij zijn ISO-9001 gecertificeerd. Dit is een certificaat wat staat voor kwaliteit. Wij hebben 4 klinieken in heel Nederland. Er zit dus altijd een kliniek bij u in de buurt.

“Have a good hair day”