We willen allemaal dat ons haar er goed uitziet. Maar soms gaat dat gepaard met een enorme klus. Om die enorme klust te voorkomen, hebben wij een paar haartricks voor je.

Was eerst met conditioner

Vooral als je fijn haar hebt, komt het Reverse Wash System van pas. Hierbij was je je haar eerst met een conditioner. Je creëert hierdoor een extra beschermend laagje waardoor de natuurlijke oliën niet snel weggewassen worden. Ook wordt het haar minder snel door deze techniek.

Baking soda

Baking soda is een goed alternatief voor shampoo’s. Waar shampoo’s invloed heeft op je natuurlijke pH-waarden, doet baking soda dat niet. Je lokken ogen dan veel gezonder, glanzender en minder vet.

Vul een kop 1/3 met baking soda en 2/3 met water. Verdeel het mengsel over nat haar en laat het zo’n drie minuten zitten. Dit kun je één keer per week doen.

Aloë Vera

Voor droog haar kan je aloë vera gebruiken. Hierdoor krijgt het haar een hydraterende boost. Door een blad van de plant te breken, vind je de geld van de plant. Deze kan je in je haar masseren onder de douche. Laat het ongeveer 5 minuten in je haar zitten en was het er dan uit. Je haar zal erdoor glanzen!

Haarmousse

Gebruik de mousse met een tunnelborstel. Spuit de mousse op je borstel en borstel het door je haar. Hierdoor verdeel je de moes gelijkmatig door het haar en krijg je meer volume.

Haarspray

Net las bij de mousse, spuit je het niet direct in het haar. De spray spuit je op je hand en strijk je met je handen over het haar.

Krullen zonder tang

Je kan door kleine vlechtjes of knotjes te maken ook leuke krullen maken. Maak het haar echter wel een beetje vochtig. Laat het tijdens het slapen zitten en je hebt de volgende dag mooie krullen/slagen.

 

Met deze haartricks heb je altijd mooi haar!