Mooi gezond en glanzend haar, welke vrouw wilt dat nou niet. Zo glanzend als de dames in de tv-reclames is helaas niet realistisch. Wel zijn er aantal tips die je haar mooi en gezond maken en houden.

Stijl-/krultang

Kies minder vaak voor de stijl- of krultang. Deze tip kent iedereen wel, maar het is geen onzin tip. Gebruik de tang alleen als je een speciale gelegenheid hebt. De warmte van deze apparaten zorgen namelijk voor dat je haar uitdroogt en beschadigt. Voor mooie krullen kan je bijvoorbeeld met een knot of vlechtjes slapen.

Niet te vaak wassen

Was niet te vaak je haar. De shampoo’s zorgen ervoor dat de natuurlijke mineralen verwijderd worden uit je mooie haar. Deze mineralen heb je juist nodig om het mooi en gezond te houden. Als je je haar wast met shampoo, was dan alleen je hoofdhuid en laat de rest van het haar lekker met rust. Het is overigens niet erg om het wassen een dagje uit te stellen. Je gaat merken dat het haar meer gaat glanzen en minder droog zal zijn.

Kapper

Een bezoekje aan de kapper moet je niet te lang uitstellen. Gespleten haarpunten zorgen ervoor dat het haar er niet gezond uit ziet. Dit kan je echter wel bedekken met bepaalde haarproducten, maar het geneest het niet.

Voedsel

Je hoeft niet je eetgewoontes helemaal omgooien, maar je kan wel letten op een paar dingen. Zorg er voor dat je genoeg proteïnen binnen krijgt.  Deze bevorderen de haargroei. Door te weinig proteïnen binnen te krijgen, kan dit leiden tot dunner haar. Eet dus bijvoorbeeld eieren, vis, sojaproducten, yoghurt of peulvruchten. Deze bevatten genoeg proteïnen.

Ook zink, ijzer en koper zijn belangrijk. Deze zorgen voor het transport van voedingstoffen en zuurstof. Eet dus groene groentes, rood vlees en noten/zaden.

En vitamines zijn natuurlijk niet weg te denken. Vitamine A, B en C zorgen voor gezond haar. ”A” zorgt voor een gezonde hoofdhuid. ”B” en ”C” zijn goed voor de haargroei, -kleur en de bloedcirculatie. Je haar gaat door deze laatste twee vitaminen ook minder snel splijten. Deze vitaminen zitten bijvoorbeeld in groenten, fruit en granen.