Is uw haar zeer belangrijk voor u? In dit artikel leest u een paar leuke wist-u-datjes over haartrends en –verzorging.

Wist u dat er haar spa’s bestaan?

Zoals de beaty spa’s die wij kennen voor de huid. Om die lekker te laten verzorgen is sinds kort ook de mogelijkheid om dit te doen voor uw haar. Een heuse hair spa kan professioneel advies geven over uw haar. Daarnaast een opknapbeurt geven om het haar te verwennen.

Wist u dat de nieuwe trend mat echt haar is?

Doet u er alles aan om uw haar te laten glanzen, is de laatste trend op het gebied van haar juist mat. Zoals dit vroeger al gedaan werd kan het haar nu gepoederd worden om een matte uitstraling te krijgen. U kunt gerust een poederdonsje mee op pad nemen om het kapsel mat te houden. Verder zal het haar moeten worden getoupeerd. De vraag is of deze trend voort zal zetten.

Wist u dat er meer aandacht naar de hoofdhuid gaat?

Na alle middelen op de markt die zich richten op het verzorgen van het haar is er nu steeds vaker aandacht voor een goede verzorging van de hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid is minstens zo belangrijk om een gezond kapsel te hebben. De hoofdhuid dient schoon te zijn en een goede doorbloeding te hebben. Een betere doorbloeding kan gestimuleerd worden door tijdens het wassen de hoofdhuid licht te masseren. Zoek het dus niet altijd terug in het haar als u vaak problemen heeft, maar bekijk ook eens de hoofdhuid.

Wist u dat rood/bruin op dit moment een populaire haarkleur is?

Afgelopen zomer is de kleur blond nog nooit zo trending geweest. Voor de aankomende herfst en winter maanden is de kleur rood/bruin zeer populair. Heeft u geen trek om het haar agressief te laten behandelen en kleuren? Kies er dan voor om alleen de punten en een paar lokken rond het gezicht te voorzien van de nieuwe kleur voor mooi echt haar.