De een ligt er niet wakker van en een ander durft hierdoor niet over straat. We hebben het hier over haaruitval. Vooral bij mannen is dit een verschijnsel dat zich voordoet. In dit artikel behandelen wij fabeltjes over haaruitval.

‘Niet veel kammen bij dun haar’

Onzin. Het kammen van het dunner wordend haar heeft geen invloed op je haargroei. Dit komt omdat de hoofdhuid niet aangetast wordt. Het masserend borstelen of kammen heeft ook geen gevolgen voor dunner haar. Door de masserende bewegingen, wordt de bloedsomloop bevorderd dat goed is voor de haren. Het kammen van het haar heeft dus geen effect op je haargroei.

‘Haaruitval komt van de moederskant’

Haaruitval is bepaald door je genen. Mocht je dus haaruitval hebben, dan heb je het niet alleen van je moeder, maar ook van je vader. Ofwel, haaruitval komt niet door de genen van alleen je moeder of je vader.

‘Haaruitval betekent een dood haarzakje’

Een haarzakje sterft niet af. Een haarzakje is te vergelijken met een tulpenbol. De bol blijft onder de grond leven als de tulp vergaat. Uit deze bol groeit er weer een nieuwe tulp. Zo werkt dat dus ook met haren. Bij een uitvallend haartje, komt er weer een nieuwe voor in de plaats.

Het kan zijn dat er even geen haar meer groeit vanuit het haarzakje, maar dat betekent niet dat het haarzakje dood is.

‘Je wordt sneller kaal als je een helm draagt’

Dit zou betekenen dat alle motor-/scooterrijders sneller kaal worden, maar gelukkig is dat niet waar. Net als het kammen, is het dragen van een helm iets dat alleen aan de buitenkant gebeurt. Het heeft dus geen effect op de hoofdhuid.