Het is heerlijk om even lekker te sporten. Het doet je lichaam goed, maar niet het haar. Je gaat namelijk zweten en dat wilt het haar liever niet. Het gaat stinken en je gaat het elke keer wassen (wat overigens niet goed is als je het te vaak doet). Shampoo laat het haar lekker ruiken en haalt het vet en vuil weg. Echter is het te vaak wassen niet goed en kan het je haar uitdrogen en breken. Hier een paar tips om het haar fris te houden na het sporten.

Zweetband

Een zweetbandje kan het voorhoofd zweetvrij maken en ook je haargrens. Hierdoor komt er ook minder zweet in je haar. Daarnaast hoef je ook niet elke keer een handdoek te pakken.

Staart/knot

Door het haar in een staart of knot te doen, minimaliseer je de hoeveelheid zweet dat door loopt naar de punten van je haar.

Spiraal elastiek

Een te strakke staart of knot is ook niet goed. Bij het losmaken van je elastiek gaat je haar een rare bobbel vormen. Dit ziet er niet uit en dat wil je zo snel mogelijk eruit wassen. Zoals eerder genoemd is het wassen van het haar niet altijd even goed. Gebruik daarom spiraalvormige elastiekjes. Deze laat geen bobbel achter en laat het haar achter alsof je het nooit vast hebt gehad.

Droogshampoo

Gebruik een goede droogshampoo. Hierdoor kan je je haar toch soort van wassen. Het ruikt weer lekker en het maakt het haar minder vettig en slap. Doe het echter niet op nat haar.

Toch wassen?

Doe het dan met alleen water. Zo word je haar toch wat schoner en stelt het zich niet bloot aan de schadelijke stoffen van de shampoo.

Conditioner

Was het haar met conditioner. Bij slecht ruikend haar kun kun je kiezen voor een conditioner. Wel alleen in de puntjes wassen. Je krijgt dan minder droog haar en het is makkelijker om je haar te borstelen. Tip: gebruik een conditioner zonder siliconen. Hierdoor wordt het haar minder zwaar.