Als er kale plekken ontstaan op de hoofdhuid, dan is er sprake van Alopecia. Bij Alopecia is er als het ware sprake van haaruitval/-verlies. Voor sommigen kan dit belemmering veroorzaken op emotioneel gebied. Men kan er minder zelfvertrouwen of zelfbewustzijn door krijgen. Er zijn een aantal vormen van Alopecia en die worden hieronder haarfijn uitgelegd.

Androgenetica

Dit is een veelvoorkomende vorm van Alopecia en met name bij mannen. Ruim 70% van de mannen in Nederland hebben hier last van. Alopecia Androgenetica omvat het kaal worden van de hoofdhuid. Het wordt niet echt gezien als een ziekte, maar meer als een verouderingsverschijnsel dat meestal genetisch bepaald wordt. Meestal begint het kaal worden bij de slapen en op de kruin.

Alopecia Androgenetica

Alopecia Androgenetica

Areata

Hier is er sprake van plaatselijke kaalheid. Er vormen meestal kale plekken op de hoofdhuid en is meestal beperkend in de grootte ervan. Het kan echter ook op andere behaarde delen aantasten, zoals de wenkbrauwen of de baardstreek. Waar dit verschijnsel vandaan komt is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat het lichaam de haren af stoot. Het lichaam beschouwt de haren als niet horend bij het lichaam.

Hiervoor heeft Echt Haar Kliniek er een bijpassende oplossing voor. Via een haarreconstructie zorgt Echt Haar Kliniek ervoor dat er weer genoten kan worden van een vol kapsel.

Alopecia Areata

Alopecia Areata

Diffusa

Als er op het hele hoofdhuid meer haar uitvalt dan normaal, dan heet dat Alopecia Diffusa. Het haar verliest hier volume en het hoofdhuid is zeer zichtbaar.

Alopecia Diffusa kan onder andere komen door een stoornis in de schildklier, stress, gebrek van bepaalde vitaminen of bij het gebruik van bepaalde medicijnen.

Een haarreconstructie bij Eigen Haar Kliniek is een oplossing om het hoofd weer te voorzien van mooi haar.

Alopecia Diffusa

Alopecia Diffusa

 

Totalis

De hierboven genoemde gevallen hebben meestal te maken met de hoofdhuid. Met Alopecia Totalis (of Alopecia universalis) is er sprake van haaruitval op het hele lichaam. De haren keren dan nauwelijks tot niet meer terug. Er wordt vermoedt dat er een stoornis ontstaan is in het afweersysteem. Hier valt dan het lichaam cellen aan in plaats van infecties.

Echt Haar Kliniek heeft daar een oplossing voor. Vraag een brochure aan voor meer informatie.

Alopecia totalis

Alopecia totalis